Fem tips för att nå ut till unga via sociala medier

By februari 23, 2015 Okategoriserade

Vad tycker de unga själva är bra marknadsföring i sociala medier och vilka organisationer och företag gör det bra? När vi fick chansen att ställa denna fråga till en klass på skolan Broby Grafiska så tog vi självklart chansen. Detta är några av de svar vi fick.

1. Målgruppsanpassat

Det är viktigt att veta vem man kommunicerar med och anpassar kommunikationen efter dem.

EXEMPEL (OVAN): Coca Cola men sin kampanj där ditt/andras namn fanns på etiketten. Kul att det är riktat mot mig och kanske andra man känner till, ex kompisar/kändisar. Kul att ta kort med något som är personligt och relevant – därför en stor succé!

 

2. Använd humor och ha självdistans

Även fast det är en offentlig/stor verksamhet är det viktigt att kunna använda humor och ha självdistans.

EXEMPEL: SÄPOs första tweet: Följ oss – vi följer er.
”Vi hade en intern tävling om den första tweeten och det här bidraget vann, säger Sirpa Franzèn på presstjänsten, Säkerhetspolisen.”

 

3. Använd bra bilder

Snygga bilder är ett måste, ska vara genomtänkt och konsekvent. Gärna med en personlig twist.

EXEMPEL (OVAN): @Grandpastore på Instagram. Ett snygg sammanhållet bildmanér med ex mix av sköna vardagsbilder, produkter och personlighet.

 

4. Viktigt koppling mellan webb och sociala medier

Viktigt att koppla samman webb och sociala medier på ett bra sätt för att få trafik till sin webbplats.

EXEMPEL (OVAN): Runners world på Facebook. Mycket bra korta praktiska tips och länkar när man vill läsa vidare. Rätt länkar delas via sociala medier där man kan läsa mer på webb/bloggar.

 

 

5. Viktigt med inspiration och att dela med sig

Att bjuda på inspiration/information/gratisgrejer och dela med sig.

EXEMPEL (OVAN): @panduro.hobby på Instagram. De bjuder mycket på tips, DIY och idéer som känns kul att följa. De samarbetade också med inredningsbloggaren Frida Ramstedt som driver en av de största inredningsbloggarna i Sverige. Smart att ta draghjälp av henne samt finna nya vägar att nå ut.