Ett bra samarbete fick ett gott resultat

By maj 16, 2017 Okategoriserade

MittNät bildades av kommunala fibernät för att främja öppna, neutrala nät. Samverkansbolaget gör det enklare för nätet, oavsett storlek, att ha samma möjligheter att utveckla bredbandet i sin kommun. Advant fick i uppdrag att hjälpa MittNät med sin kommunikation för att fortsatt utveckla och förtydliga sitt erbjudande.

Advant fick i uppdrag att ta fram en logotyp, en illustration och en webbplats. Färgprofilen skulle hålla sig till orange men med kompletteringsfärger. Kunden ville ha så få bilder som möjligt på webben men gärna en illustration som kunde ge en bild av vad MittNät är. Illustrationen skulle förmedla hur MittNät fungerar som ett nav till flera kommuner och samtidigt skulle kunna användas vid möten, föredrag och som header på webben. 800x450px_logga-1.png

I samband med detta togs även en logotyp för MittNät fram.

– När vi byggde illustrationen utgick jag från att nätet är stadens gemensamma hjärta. Det är en väg in. Därav nyckeln som symbol – nyckeln till staden helt enkelt. MittNät erbjuder ett tekniskt uppgraderat nät i världsklass så vi valde att lyfta upp själva nätet i logotypen, berättar Erik Nilsson, Art Director på Advant.

För att kunna finns tillgängliga för både leverantörer och samarbetskommuner, gamla som nya, behövde MittNät skapa en webbplats för att kunna förklara sitt erbjudande, uppdatera med nyheter och tydliggöra kontaktvägar.

– Tanken med Mittnäts webb var att ta fram en enklare informationswebb i WordPress som skulle förmedla att MittNät fungerar som en ingång för tjänsteleverantörerna att nå ett bredare nätverk av kommuner och därmed fler hushåll, säger Joacim Lundin, projektledare på Advant.

– Vi fick en snygg och funktionell webbplats och samarbetet med Advant fungerade som vanligt jättebra, så vi är jättenöjda, säger Erika Espino Colin, kommunikatör på Karlstads El & Stadsnät.

Idag består MittNät av Arvika Kommunnät AB, Forshaga Fibernät AB, Hammarö stadsnät, Karlstads El- och Stadsnät, Munkfors stadsnät, Vansbro fiber och Stadsnät i Åmål AB. Mittnäts mål är att bli Sveriges mest attraktiva nät för leverantörer.