Praktikanterna berättar

louise

Louise Järner

Vad var det som lockade dig med att ha praktik hos Advant? 
Jag har följt Advant i sociala medier ett bra tag och alltid tyckt att ni verkat vara ett intressant företag som skulle passa mig bra både designmässigt, men också för hur ni arbetar med era kunder genom ”Advantmodellen”. Därmed skickade jag min första ansökan direkt till er och lyckligtvis fick jag möjligheten att vara här under tre roliga månader.

Vad har du fått göra under din tid hos oss? 
Under min tid på Advant har jag fått göra väldigt mycket olika saker där i stort sett allt har varit skarpa projekt. Detta är något jag ser som otroligt positivt då det har gett mig mängder av nya erfarenheter inom både print och webb vilket matchar min utbildnings innehåll perfekt. När det kommer till trycksaker har jag bland annat fått göra en broschyr och en folder. Inom det digitala har jag fått jobba mycket tillsammans med webb-gruppen i olika projekt där jag har fått göra allt ifrån att skissa på design och struktur till att träffa kunder och vara med på olika typer av möten. Jag har också jobbat med att ta fram en ny modell för användartester vilket har varit riktigt intressant och lärorikt!
Utöver allt detta har jag även fått ta fram diverse olika material för sociala medier och inte minst varit med och hjälpt till vid två olika fotograferingar, den ena i Örebro och den andra ute på Bergvik Köpcenter.

Vad har varit roligast? 
Eftersom jag brinner för den digitala världen så har självklart allt arbete kring olika webbplatser varit väldigt roligt. Sedan tycker jag även att fotograferingen för Bergviksnytt var otroligt kul och det är en upplevelse jag alltid kommer att minnas. Något annat som också varit mycket positivt med att ha haft min praktik hos er är att jag fått mycket eget ansvar, ständigt bra feedback på olika jobb och blivit involverad i många olika projekt. Det har gjort att jag verkligen känt mig som en i gänget vilket också är en bidragande faktor till att jag trivts så fantastiskt bra hos er.

Vilka erfarenheter och lärdomar tar du med dig när du slutar? 
Framförallt känner jag att själva arbetsprocessen för att ta fram en webbplats steg för steg är något jag absolut kommer ha stor nytta av i mitt framtida yrkesliv. Jag har också fått en del nya kunskaper i Adobe-programmen och kring tryckanpassning som är bra verktyg att ha med sig i bagaget. Inte minst kommer jag att ta med mig ert smidiga arbetssätt för att marknadsföra varumärket Advant i sociala medier. Små medel och bra planering kan räcka långt!

Vad väntar när du kommer tillbaka till skolan? 
När jag kommer tillbaka till skolan igen den 10:e augusti kommer det med all säkerhet att bli full rulle direkt då man håller ett väldigt högt tempo på BrobyGrafiska. Vi kommer att ha tre kurser samtidigt inom grafisk design, koncept, idé och storytelling och även inom kommunikation så det kommer att bli en spännande höst.

 

cajza_praktik

Cajza Stålheim

Vad var det som lockade dig med att ha praktik hos Advant? 
Genom ett tips från en före detta klasskompis fick jag nys om Advant och efter vår intervju kände jag att det var en byrå som skulle passa mig väldigt bra. Att arbeta med produktion för mestadels offentliga verksamheter passar mig perfekt då “vanliga” reklambyråer aldrig lockat mig.

Vad har du fått göra under din tid hos oss? 
Under min tid på Advant har jag gjort en massa olika uppdrag, allt från rapporter och skrifter till illustrationer och affischer. Det har varit varierade uppgifter, från små snabba jobb till större. Fick även vara med under en fotografering till en stor kundtidning, som var intressant att se hur det går till.

Vad har varit roligast? 
Det roligaste under min praktik har varit att jag har fått lära mig så mycket nytt! Alla medarbetare har varit väldigt hjälpsamma och mer än gärna delat med sig av sina kunskaper och erfarenheter till mig. Jag har verkligen känt mig som en i gänget! Det har även varit väldigt kul att göra rapporter, kontrollmänniskan i mig gillar att arbeta efter tydliga ramar och strukturer.

Vilka erfarenheter och lärdomar tar du med dig när du slutar? 
Jag kommer att ta med mig Advants arbetssätt och noggrannhet. Allt som lämnar Advant är riktigt genomarbetat och håller mycket hög kvalitet. Jag har också fått nya kunskaper i Adobe-programmen och kring tryckanpassning.

Vad väntar när du kommer tillbaka till skolan? 
Jag kommer endast tillbaka till skolan för vår examensvecka, sedan är jag helt färdig med studierna. Jag har just starta mitt eget företag och börjar frilansa som grafisk formgivare/ illustratör direkt efter examen, sen får vi se vart livet tar mig!

Jag vill också praktisera hos Advant